5630 Békés, Malomasszonykert u. 7. +36-70/ 315-63-11 info@lipcseicsirke.hu

Rólunk írták

„Nagytaréjú, cifratollas, kapirgáló egyedek…”- Bátran állíthatom: Békésen Lipcsei Zoltán neve szinte eggyé vált a baromfineveléssel, értékesítéssel. Ma személyesen győződhettem meg arról, hogy ez cseppet sem véletlen.

Békést Mezőberény irányába elhagyva nem is érdemes nagy gázt adni, ha Lipcsei Zoltán „birodalmát”, a több tízezer csirke számára otthont adó Nagymajort választjuk úticélul. Már az útról látszik a balra elnyúló épületek sora, melyekben professzionális szinten, példaértékű körülmények között folyik a csirkék nevelése.

Zoli 1994 óta van jelen a piacon, ezen idő alatt rendkívüli rutinra és tudásra tett szert a baromfiágazat ezen területén. A 90.000 darab körüli termelés családi vállalkozás keretében folyik, 10 alkalmazott közreműködésével.

A ma általam megismert telephelyen egy rendkívül modern technológiai háttér által működtetett, a teljes automatizálás felé közelítő vállalkozás mindennapjaiba pillanthattam bele. Ma már Zoli fia is aktívan részt vesz a termelés szervezésében, munkájukat meglehetősen hatékony pályázati tevékenység is erősíti, így gyorsan képesek reagálni a piaci kihívásokra.

A kapacitásnövelés érdekében 2019-ben vidékfejlesztési pályázat útján a telephelyüket is így bővítették 3 nagy baromfinevelő épülettel, a fejlesztések azóta is folyamatosak a cég életében. A pecsenye csirkét lakossági és nagykereskedelmi formában is értékesíti a Nagymajornál található farmon.

A ma megismert tevékenység mellett ismert és elismert a Lipcsei-féle, Malomasszony kertben Zoli felesége által előállított kecskesajtok változatos palettája is. Békés, mint döntően agrár beállítottságú város számára rendkívül fontos, hogy a helyi gasztronómiát helyi termékek tegyék még egyedibbé, versenyképesebbé. Az általam meglátogatott békési vállalkozások között szép számmal vannak ilyen munkahelyek: csirke, tojás, kolbász, pálinka, savanyúság, pékség vagy éppen cukrászdák, éttermek várják a helyi és ide látogató közönséget a város ízeivel. Köszönöm mind nekik, mind Lipcsei Zolinak, hogy munkájukkal, álmaik megvalósításával támogatják Békés gazdasági életét is, munkahelyeket, értéket teremtenek. Zoli vállalkozása ismét egy olyan példaértékű családi siker, mely Békés számára is kitűnő lehetőség és „cégér” is egyben: érdemes itt álmodni, érdemes itt, Békésen valóra is váltani ezeket az álmokat!